Banvit Ankara'dan mutlu dönüyor

Banvit Ankara

Beko Basketbol Ligi'nin on ikinci hafta mücadelesinde Ankara'da oynanan maçta Banvit, Hacettepe Üniversitesi'ni 70-91 mağlup etti.




 

Beko Basketbol Ligi'nin on ikinci hafta mücadelesinde Ankara'da oynanan maçta Banvit, Hacettepe Üniversitesi'ni 70-91 mağlup etti.

Ligin on ikinci haftasında Banvit, alt sıralardan kurtulma çabası veren Hacettepe Üniversitesi'ne konuk oldu. Maçtan Bandırma temsilcisi, 70-91galip ayrıldı. Forma giyen 12 oyuncunun da skor ürettiği Banvit'te Samuel Mejia 14 sayı ile en skorer isim oldu.


Mücadeleye iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken Banvit, savunmadaki başarısını hücuma da taşıyarak ilk periyodu 12 sayı farkla 16-28 önde tamamladı. Baskılı savunması sonucunda çaldığı toplarla rakip potada ikinci periyotta da etkili olmaya devam eden konuk takım, Kalin Lucas ve Keith Simmons ile skor bularak farkı 20 sayıya kadar çıkarttı (25-45). İlk yarı 29-48 Banvit üstünlüğünde kapandı. Üçüncü periyotta farkı daha da arttıran Bandırma temsilcisi son periyoduna 41-67 önde girdiği maçtan 70-91 galip ayrıldı.

Maç Sonrası Görüşler

Alp Bayramoğlu (Hacettepe Üni. Antrenörü):Haftalardır devam eden mağlubiyet serisini bu gün de sonlandıramadık. Kötü oynadık. Takımın psikolojisi bu yenilgilerden çok etkileniyor. Bir an önce toparlanmalıyız. Önümüzde çok önemli fırsatlar var. Bunları iyi değerlendirmeliyiz. Takımımdaki tüm oyuncuların da pes etmeden çalışacağına inanıyorum.

Mustafa Baygül (Hacettepe Oyuncusu): Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok iyi hazırlanmıştık. Elimizden geleni yaptık ama olmadı.

Orhun Ene (Banvit Antrenörü): Rakibimizin sıkıntıları olduğunu biliyorduk. Onlar da zorlu bir mücadele içindeler. Bu maçın favorisiydik. Bütçe ve kadro genişliği bizim avantajlarımızdı. Oyuncularımın maç içindeki ciddi tutumlarından dolayı çok memnunum. Bu da maçın lehimize olmasını kolaylaştırdı. Yoğun maç programı ve kış şartları bizi de yoruyor. Galatasaray Medical Park maçına en iyi şekilde hazırlanarak evimizde oynayacağımız maçtan da galibiyet hedefliyoruz.

Tufan Önen (Banvit Oyuncusu): Galibiyet serimizi Ankara'da da sürdürdük ve gelecek haftalarda da kazanarak bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı